Michiel Lieuwma – Naar de maan of naar de haaien

Voorstelling voor alle deelnemers

Als we het maar lang genoeg over de toekomst hebben, komt er altijd wel een punt waarop we onze geloofsovertuiging prijsgeven: we vrezen voor een wereldwijde catastrofe, of we geloven dat we op tijd de melkweg zullen koloniseren en de mensheid kunnen redden. Beide toekomstbeelden, naar de maan of naar de haaien, zijn hypothetisch en ongewis. Toch redeneren we vaak met de overtuigingskracht van een hardnekkig geloof.

Elke verteller stuurt zijn verhaal een beetje naar beneden richting de uiteindelijke apocalyps, danwel een beetje omhoog richting interplanetaire kolonisatie. Intussen speelt ‘het echte leven’ zich af tussen de kieren van deze twee overdrijvingen.

Michiel Lieuwma (schrijver en theatermaker, bekend van o.a. De snijtafel) neemt je mee in zijn even briljante als absurde hersenspinsels via een bizar netwerk aan slides, diagrammen, illustraties en tabellen.

Naar de maan of naar de haaien is een futuristisch vervolg op Het Leven, Een PowerPoint, waarmee Michiel in 2017 het Oerol-publiek verraste. Maak je op voor een satirische, onstuimige tocht door de diepste krochten van de PowerPoint, op zoek naar het antwoord op de vraag: weten wij de menselijke soort te redden of is de ondergang reeds onvermijdelijk?

“Lieuwma’s naar de maan of naar de haaien is een volledig uit de klauw gierende TED-talk on speed, een doorgedraaide PowerPointpresentatie én een fascinerende theaterperformance ineen.” De Theaterkrant, 19 juni 2019

Geproduceerd door Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Meld je aan!
Bekijk het volledige programma

Voorstelling info